sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Kultarinta, Miehiä ja ihmisiä, Neljäntienristeys




Miehiä ja ihmisiäFinlandia -ehdokkaista luin viimeksi tämän Olli Jalosen Miehiä ja ihmisiä. Kirja kuuluu asteikollani sarjaan "hyvänmielenlukemista". Se oli pääasiassa miesten maailmaan sijoittuva lämmin kertomus nuoren pojan kasvamisesta, Aikaisemmistakin Jalosen kirjoista olen pitänyt, tätäkin suosittelen!

Finladia -ehdokkaista Jaatinen vielä lukematta. Kytömäen Kultarintaa, Kähkösen Graniittimiestä ja Kinnusen Neljäntienristeystä suosittelen - olivat miun maun mukkaan tosi hyviä! Jokaisessa katkelma Suomen historiaa, ehjä kertomus, hyvä kieli, Kytömäen Kultarinta kuin kansansatu!Joku näistä kolmesta olisi ollut valintani voittajaksi! 






Viimeksi luin Haanpään Eräs avioliitto ja muita kadonneita juttuja. Matti Salmisen kokoamassa kirjassa on 29 juttua, joita ei aikaisemmin ole julkaistu jutuissa eikä kootuissa teoksissa. Luin ja nautin! Suosittelen!

Jari Tervon Revontulten tie nyt menossa. Tämäkin sarjaan "hyvänmielenlukemista". Fanny-täti -ainut tätini - asui Rovaniemellä, oli töissä Lapinmaassa (ravintolassa, ns kansanpuolella, täti halus sinne herrojen puolelta, kansanpuolella sai paremmat tipit!). Vajaan neljän ikäisenä talvella 1951 kävin äidin kanssa Rovaniemellä ensimmäistä kertaa, vuosien saatossa sitten useammin, viime vuosina vuosittain - jos ei muuten niin Mäntyvaaralla raveissa! Tuitun-tädin kautta Tervon kirjassaan kuvailemat paikat ovat osin tuttuja ja tekevät kirjasta jollakin tavalla läheisen. Tervon kuvaus Timo K. Mukasta kiinnostaa. Puoliväli ohitettu, Moskovassa käyty - toivottavasti loppukin koukuttaa! 

Onneksi tässä maailmassa on paljon hyviä lukemattomia kirjoja! Saa Valistuksen muori nautiskella!. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti